• home
 • video
 • pas verschenen

  Real moet zijn stadionplannen voorlopig opbergen

  Het Santiago Bernabeustadion moet wachten op de aanpassingen.

  Real Madrid moet zijn plannen voor de renovatie van het Bernabeustadion nog even uitstellen. Het Spaanse hooggerechtshof heeft het akkoord tussen Real en het stadsbestuur ongeldig verklaard.

  Real Madrid bereikte in november 2012 een akkoord met het Madrileense stadsbestuur over de verbouwing van het Santiago Bernabeustadion. Real wil onder meer een uitschuifbaar dak monteren. Rond het stadion zou er ook een commercieel centrum en een hotel worden gebouwd, goed voor een investering van 400 miljoen euro.

  Verschillende actiegroepen protesteerden tegen de plannen van Real. Het project liep vertraging op en wordt nu ook nog eens gekelderd door het Spaanse hooggerechtshof, dat het akkoord tussen Real en het Madrileense stadsbestuur ongeldig heeft verklaard. Real meldt dat het een oplossing zal zoeken.

  Real Madrid heeft overigens ook een onderzoek van de Europese commissie aan zijn been. De commissie heeft een tijdje geleden een onderzoek geopend naar mogelijke illegale overheidssteun die Real zou hebben ontvangen. Dat onderzoek, dat handelt over de aankoop van de grond rond het stadion, is nog niet afgelopen.