• home
 • video
 • pas verschenen

  Liebens is vierde Belgische op hoofdtabel Diamond Games

  Liebens (links) was in drie sets beter dan Bonaventure (rechts).

  Klaartje Liebens heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel van de Diamond Games in Antwerpen. In de laatste voorronde versloeg de 20-jarige Liebens Ysaline Bonaventure, in een Belgisch onderonsje. Liebens is na Kirsten Flipkens, Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck, de vierde Belgische op de hoofdtabel in Antwerpen.

  Liebens kreeg haar ticket voor de Diamond Games niet cadeau van Bonaventure. Ze moest 2 uur en 7 minuten zwoegen en won pas na een tiebreak in de derde set.

  "Ik heb in alle kwalificatiematchen een hoog niveau moeten halen. Dat voel ik nu wel in mijn benen. Het gaat veel sneller en je krijgt minder makkelijk punten cadeau, maar ik ben blij dat ik het drie matchen kon volhouden zonder grote dipjes."

  Bij een 5-4-stand tegen Bonaventure in het voordeel voor Liebens, kreeg de jonge tennisster het even moeilijk. "In de derde set kon ik het afmaken en dan begin je opeens na te denken. In de tiebreak heb ik het zonder stress uitgespeeld. Ik ben iets tactischer gaan spelen en dat heeft geholpen."

  Liebens is een product van de Kim Clijsters Academy. Welk aandeel heeft die opleiding in haar ontwikkeling? "De laatste jaren hebben we vooral aan mijn fysiek gewerkt, want dat was mijn grootste minpunt. Daardoor ben ik verder gegroeid op het veld en kom ik minder vaak in de problemen."

  "Na de match tegen Bonaventure is Kim me meteen komen omhelzen. Het is heel leuk dat ze zo achter mij staat."

  In de eerste ronde van de Diamond Games wacht Mona Barthel. "Ik zal proberen om vooral te genieten tegen haar en zie wel wat de wedstrijd brengt. Ik denk dat de stress ondertussen weg is. Ik heb nog niet met mijn coach gesproken over Barthel, dus ik kan mijn kansen nog niet inschatten."

  "Mijn droom is ooit om de top 50 te halen, daar geef ik mezelf nog een paar jaar voor. Deze overwinning is een opsteker en geeft me zeker veel vertrouwen voor de toekomst."

  Derde ronde kwalificatie (Belgen):

  Klaartje Liebens (WTA 327) - Ysaline Bonaventure (WTA 203): 2-6, 6-1 en 7-6 (7/3)

  Tweede ronde kwalificatie (Belgen):

  Klaartje Liebens (WTA-332) - Gioia Barbieri (Ita): 7-5, 7-5

  Ysaline Bonaventure (WTA-200) - Carina Witthöft (Dui): 6-3, 6-1

  Eerste ronde kwalificatie (Belgen):

   

  Dinah Pfizenmaier (Dui) - An-Sophie Mestach (WTA-105): 6-3, 7-5

  Nadia Kitsjenok (Oek) - Elise Mertens (WTA-212): 6-3, 6-3

  Klaartje Liebens (WTA-332) - Barbora Krejcikova (Tsj): 6-4, 6-3

  Ysaline Bonaventure (WTA-200) - Laura Siegemund (Dui): 6-3, 6-2

  Carina Witthoeft (Dui) - Lara Salden (geen ranking): 6-2, 6-3