• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nieuw avontuur: op tractorbanden door de Zwitserse sneeuw

  Een ding is zeker: je zult vallen tijdens de Snow Epic

  0 / 0

  Een ding is zeker: je zult vallen tijdens de Snow Epic

  Mountainbiken door sneeuw en op ijs is in Vlaamse velden al een hachelijke onderneming. Deze avonturiers gaan een stapje verder en scheuren door de Zwitserse Alpen. Ze doen dat niet met een gewone mountainbike, maar rijden op een Fatbike. Ook wel: een mountainbike met tractorbanden.

  De Snow Epic in het Zwitserse Engelberg is Europa's eerste winterbikefestival voor fatbikes. Verspreid over drie dagen staan er voor de deelnemers vijf wedstrijden op het programma, elk met hun eigen karakter. 

  Vooral de downhill race is er eentje voor durvers. Ook Belgen en Nederlanders wagen zich aan deze bijzondere wedstrijd.