• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cancellara: "Steegmans was vroeg kerstcadeau voor mij"

  Jasper Stuyven (l.) heeft zijn vizier gericht op de Vlaamse klassiekers.

  Trek Factory Racing heeft op een originele manier zijn ploeg voor het nieuwe wielerseizoen voorgesteld aan de wereld. Via Twitter werden de 27 renners bekend gemaakt die voor de prijzen moeten zorgen. Daarbij ook vier Belgen die hopen hun ambities te kunnen waarmaken.

  Met maar liefst 14 verschillende nationaliteiten is de Amerikaanse formatie Trek Factory Racing het meest internationale team van het peloton dit jaar. Om alle fans tevreden te stellen werd niet gekozen voor een klassieke ploegvoorstelling. De renners werden een voor een bekend gemaakt op Twitter.

  "Kiezen is verliezen, dus wilden we dit keer geen fysieke presentatie, waarbij enkel een deel van onze fans kon komen", verklaart verantwoordelijke Tim Vanderjeugd de opvallende keuze. "Vorig jaar kwamen bijvoorbeeld enkel Belgen en Fransen. Daarom verliep de presentatie nu online."

  Fabian Cancellara (foto) vormt zoals verwacht het speerpunt van de ploeg. De Zwitser heeft zijn zinnen gezet op een historische vierde overwinning in de Ronde van Vlaanderen. Met klimgeit Julian Arredondo en ronderenner Bauke Mollema kan Trek bovendien meestrijden op alle fronten.

  Maar ook vier Belgen kleuren de Amerikaanse formatie. Jasper Stuyven, Stijn Devolder, Gert Steegmans en Kristof Vandewalle moeten Trek aan overwinningen helpen.

  Stuyven: "Opnieuw stappen vooruit zetten"

  Jasper Stuyven, de grote belofte in de Amerikaanse ploeg, mag zich opnieuw tonen in de Vlaamse klassiekers. Hij wil de mooie prestaties van vorig jaar bevestigen. "Ik wil opnieuw stappen vooruit zetten", zegt hij. "Ik denk dat ik nu iets hoger in de hiërarchie zal staan, maar ik ben nog helemaal geen kopman."

  "Ik moet me nog volop bewijzen in de finales van de wedstrijden, maar in een koers als Dwars door Vlaanderen hoop ik wel eens mijn kans te mogen gaan. We hebben een sterke klassieke ploeg. Er is veel concurrentie en dat houdt me scherp."

  Ook Stijn Devolder mikt volop op de klassiekers. "Ik blijf mijn zelfde rol vertolken als andere jaren. Ik ben een soort van luitenant voor Cancellara en dan zijn er wedstrijden waar ik zelf mijn eigen weg mag gaan. Als ik 2015 kan afsluiten met een mooie zege, zal ik tevreden terugblikken."

  "Ik ga proberen op het BK mijn vierde Belgische driekleur te veroveren, maar ik zou ook graag nog eens aan de start van de Tour verschijnen. Dan moet ik fysiek echt wel top zijn."

  Cancellara: "Steegmans was vroeg kerstcadeau voor mij"

  Een nieuwkomer bij Trek Factory Racing is Gert Steegmans. Hij maakte de overstap van Quick.Step. "Ik voel me hier heel goed", zegt Steegmans. "Ik zal vooral mijn werk doen voor Cancellara en de jonge sprinters bijstaan."

  "Maar ik zal in deze ploeg wel wat meer vrijheid hebben en iets meer voor persoonlijk succes mogen gaan. Ik rijd natuurlijk in dienst van de kopmannen, maar als ik me goed voel, zal ik ook wel eens een wedstrijd mogen uitpikken."

  Cancellara toonde zich in elk geval enorm tevreden met de komst van Steegmans. "Zijn komst was een vroeg kerstcadeau voor mij", stelde de Zwitser. "Je weet dat hij er staat als hij er moet staan en hij is supergemotiveerd."

  De 27 renners van Trek Factory Racing:

  Eugenio Alafaci (Ita), Julian Arredondo (Col), Fumiyuki Beppu (Jap), Matthew Busche (VS), Fabian Cancellara (Zwi), Marco Coledan (Ita), Stijn Devolder (BEL), Laurent Didier (Lux),Fabio Felline (Ita), Markel Irizar (Spa), Bob Jungels (Lux), Bauke Mollema (Ned), Giacomo Nizzolo (Ita), Jaroslav Popovitsj (Oek), Grégory Rast (Zwi), Hayden Roulston (Nzl), Fränk Schleck (Lux), Jesse Sergent (Aus), Fabio Silvestre (Por), Gert Steegmans (BEL), Jasper Stuyven (BEL), Boy van Poppel (Ned), Danny van Poppel (Ned), Kristof Vandewalle (BEL), Calvin Watson (Aus), Riccardo Zoidl (Oos), Haimar Zubeldia (Spa)