• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ozondokter uit Rotselaar wordt doorverwezen naar rechtbank

  Bij ozontherapie wordt het bloed van de sporter verrijkt met ozon.

  De Raadkamer van Leuven heeft de "ozondokter" uit Rotselaar doorverwezen naar de Correctionele Rechtbank op basis van inbreuken tegen het antidopingdecreet. De betrokken sporters worden niet voor de rechter gedaagd, maar riskeren mogelijk sportieve sancties.

  "De raadkamer heeft beslist de arts uit Rotselaar door te verwijzen naar de Correctionele Rechtbank voor onder meer het toedienen van ozontherapie, het toedienen van injecties en het bijstaan van sporters in zaken die ingaan tegen de antidopingregels", zegt Sarah Callewaert, woordvoerster van het parket in Leuven, aan Sporza.

  De ozondokter kan wel nog in beroep gaan tegen die beslissing bij het hof van beroep in Brussel. In de zaak werden ook een aantal sporters genoemd waarvan de namen nooit zijn bekendgemaakt. Zij riskeren geen gerechtelijke vervolging.

  "Het antidopingdecreet is heel duidelijk", zegt Callewaert. "Wij zijn als parket niet bevoegd om sporters te vervolgen wegens inbreuken op het decreet. Dat is aan de disciplinaire organen, maar alle pv's zijn overgemaakt aan de Vlaamse gemeenschap."

  Zaak draait rond omstreden ozontherapie

  De zaak rond de ozondokter uit Rotselaar ging bijna drie jaar geleden aan het rollen . De dokter specialiseerde zich in ozontherapie, een omstreden behandeling waarbij bloed van een sporter wordt afgetapt, verrijkt met ozon en vervolgens weer ingespoten (zie "Lees ook").