• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lorient huurt Bruno tot einde van het seizoen

  Bruno stond tien keer in de basis bij Evian dit seizoen.

  Gianni Bruno maakt het voetbalseizoen vol bij de Franse eersteklasser FC Lorient. Lorient huurt de Belgische spits voor de rest van het seizoen van Evian en bedong ook een aankoopoptie. In het klassement staat Lorient boven Evian.

  Bruno tekende vorige zomer nog maar een vierjarig contract bij Evian. Hij kwam over van Rijsel, dat hem vorig seizoen had uitgeleend aan Bastia.

  De nieuwe uitleenbeurt is toch een beetje een verrassing, want Bruno startte dit seizoen in 10 van de 20 wedstrijden in de basis bij Evian. Bovendien staat Evian als 18e op een degradatieplaats. Lorient is 16e en mogelijk een directe concurrent van Evian.

  "Toen Lorient zich meldde, heb ik niet getwijfeld", zegt Bruno op de website van zijn nieuwe club. "Lorient heeft een heel interessant project en een eigen speelstijl, ik ben dan ook heel blij dat ik naar deze club kan. Voor een aanvaller is dit een ideale club, die ik al langer bewonder omdat er altijd vooruit gevoetbald wordt."