• home
 • video
 • pas verschenen

  Wolfsburg houdt toch vast aan stage in Zuid-Afrika

  Wolfsburg vertrekt toch op winterstage, helaas zonder Malanda.

  Wolfsburg, de club van Junior Malanda, heeft beslist om zijn stage in Zuid-Afrika toch te laten doorgaan. "Het was een moeilijke beslissing, maar het is de juiste", vertelde sportief directeur Klaus Allofs op een persconferentie. "Junior deed altijd alles om te winnen. Dit is het laatste wat we voor hem kunnen doen."

  Malanda kwam gisteren om het leven bij een auto-ongeval in Duitsland. Hij was op weg naar de luchthaven waar hij met zijn ploegmaats op een vliegtuig zou stappen richting Zuid-Afrika voor een winterstage.

  Na het ongeval van Malanda werd de vlucht van Wolfsburg geannuleerd, maar vandaag besliste de club om alsnog te vertrekken.  "Het was een moeilijke beslissing, maar het is de juiste", vertelde sportief directeur Klaus Allofs. "Junior deed altijd alles om te winnen. Dit is het laatste wat we voor hem kunnen doen."

  "Maar we gaan zeker niet over tot de orde van de dag. Iedereen binnen de club is totaal van de kaart. Daarom zullen we ook professionele hulp vragen om dit te verwerken. Misschien is het ook goed dat we dit kunnen doen in een andere omgeving."

  Gisteren vertelde de manager van Kevin De Bruyne in een interview dat Kevin De Bruyne en de meeste van zijn ploegmaats liefst niet naar Zuid-Afrika zouden vertrekken.