• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "De veer brak toen ik pech kreeg"

  Van Aert: "Het blijft maar mislukken op BK's"

  Wout van Aert heeft zijn favorietenrol op het BK niet kunnen waarmaken. De bronzen medaille was geen troost. "Ik ben enorm ontgoocheld." Tom Meeusen is dat ook. "Nu blijf ik Van Aert eens voor en ben ik maar tweede." Sven Nys is wel tevreden. "Ik ga als overwinnaar naar huis."

  Iedereen zag vooraf Van Aert winnen. "Op het kampioenschap is dat ook het enige wat telt. De koers verliep zoals ik wou, tot ik die pech kreeg. De veer brak toen. Ik had de eerste twee ronden ook al heel wat gegeven."

  "Ik kwam nog wel terug, maar op de een of andere manier was het gevoel dat ik de koers zou winnen er niet meer. De veer in mijn hoofd was gebroken. Ik kan mezelf verwijten dat ik niet meer hetzelfde niveau haalde na mijn pech. Ik heb me daardoor laten beïnvloeden."

  "Het WK? Dat is nog ver weg. Ik was de hele tijd met dit kampioenschap bezig en dat is serieus mislukt. Ik moet dit eerst verwerken."

  "Het is jammer, want vorige week reed ik iedereen nog op minuten. Nu lukte dat niet. Dat speelde wellicht mee. Het is de zoveelste keer dat het niet lukt op een BK voor mij, dat moet keren."

  Meeusen: "Nu blijf ik Van Aert eens voor..."

  Nummer twee Tom Meeusen dacht ook aan de gemiste kans. Hij liet zich twee keer verrassen. "Ik raakte in de eerste ronde achterop toen ik een toeschouwer raakte. Mentaal was dat even lastig, maar ik knokte me terug naar voren."

  "Bij het ingaan van de laatste ronde liet ik me verrassen door Peeters, waardoor ik op de vierde plaats terechtkwam. Klaas pakte enkele seconden en hield dat vast. Hij is de verdiende winnaar."

  "Ik vind het jammer dat ik een heel seizoen al tweede of derde ben achter Van der Poel of Van Aert. Nu blijf ik er eens voor, maar grijp ik toch naast de titel achter Klaas."

  Nys: "Ik ga als overwinnaar naar huis"

  Sven Nys viel net naast het podium, maar zijn vierde plaats gaf hem wel een uitstekend gevoel. "Ik voel me eigenlijk nog heel goed", zei Nys net na de wedstrijd. "Het is een kwestie, denk ik, van mentaal niet klaar te zijn om mee te strijden voor de overwinning."

  "Want fysiek heb ik me de hele koers heel goed gevoeld. Het is niet durven, denk ik. Te voorzichtig zijn, omdat ik de laatste weken iets tekortkwam. Maar in de laatste halve ronde zat er echt nog heel veel "force" op."

  "Ik heb echt geen komedie gespeeld de laatste weken. Ik ga als overwinnaar naar huis, ook al ben ik vierde geworden. De kracht die ik gevoeld heb, geeft veel vertrouwen voor de toekomst."

  "Ik kom uit een heel moeilijke periode, maar ik kan dus nog een finale rijden. Stel dat ik dit jaar niets meer win, dan is dit wel een teken dat ik er volgend seizoen nog een mooi seizoen van kan maken."

  Topfavoriet Van Aert zat in zak en as, omdat hij niet won, maar Nys stelt hem gerust. "Ik denk dat Wout de voorbije weken de sterkste was. Vandaag betaalt hij de tol van de druk. Hij moet echter alle krediet krijgen. Je moet hem niet bekritiseren omdat hij als 20-jarige "maar" derde eindigt. Ik weet wat het is: hij zal zeker nog veel titels pakken."

  "Rob Peeters heeft wél talent"

  Nys kreeg op televisie ook nog het incidentje te zien waarbij Vantornout op een helling viel en zijn achtervolgers ophield. "Klaas maakt een fout en weet dat als hij Rob daar doorlaat, dat hij meteen op 5 à 6 seconden zit. Iedereen moet van de fiets. Tja, er kan over gediscussieerd worden, maar het is er ook niet echt over. Het is gewoon even de deur dichtdoen. Dat zal bij de cross horen, zeker? Ik ga er niet te veel over zeggen."

  Vantornout noemde Rob Peeters niet het grootste talent. Nys: "Als je daar zit in de laatste ronde, beschik je over vrij veel talent, denk ik. We hadden de laatste weken al gezien dat Rob op dit soort omlopen tot zijn recht komt. Dus is dat misschien wel de grootste fout die Vantornout maakt: zoiets zeggen."

  Enkele tweets: