• home
 • video
 • pas verschenen

  VS kiest Boston als kandidaat-organisator voor Spelen 2024

  Burgemeester Martin Walsh heeft succesvol geijverd voor zijn stad.

  Het Amerikaans Olympisch Comité (USOC) heeft Boston uitgekozen als kandidaat-gaststad voor de Olympische Zomerspelen van 2024. Boston troefde Los Angeles, San Francisco en Washington af.

  Vorige maand maakte USOC al bekend dat de Verenigde Staten het gastland willen zijn voor de Spelen van 2024. Vier steden kwamen toen nog in aanmerking: een interne kiesstrijd heeft nu beslist.

  Los Angeles mocht het grootste sportevent ter wereld al twee keer ontvangen: in 1932 en 1984. Voor de andere drie zou het een primeur zijn.

  Boston en sport, dat gaat goed samen: de Boston Celtics zijn het meest succesvolle NBA-team uit de geschiedenis, de Boston Red Sox wonnen al acht keer de World Series in het baseball en de Boston Bruins zijn het oudste Amerikaanse ijshockeyteam in de NHL. Jaarlijks vindt er ook de bekende Boston Marathon (foto) plaats, al 118 keer.

  De VS is het derde land dat kandidaat is voor de organisatie in 2024 na Duitsland (Berlijn) en Italië (Rome). De deadline voor de inschrijvingen is september 2015.