• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Een gelukkige Boonen kan veel mensen verrassen"

  Patrick Lefevere gelooft nog sterk in Tom Boonen.

  Patrick Lefevere, manager van Etixx-Quick Step, heeft nog altijd veel vertrouwen in Tom Boonen. Mark Cavendish en Zdenek Stybar doen ook hun doelen uit de doeken. Beide heren dromen van de Ronde van Frankrijk.

  Etixx-Quick Step doet het dit seizoen met een aantal Belgen minder dan vorig seizoen. "Dat is louter toeval", zegt manager Patrick Lefevere. "Wij zijn altijd een vrij internationale ploeg geweest."

  Lefevere gelooft nog altijd rotsvast in Tom Boonen. "Alles wijst erop dat hij fysiek nog niets heeft ingeboet. Hij is nog altijd bekwaam om te presteren zoals in 2012, maar dan moet alles meezitten. Details maken het verschil op het hoogste niveau."

  "In het kopje moet alles ook goed zitten. Een gelukkige Tom Boonen kan nog veel mensen verrassen. Ik denk dat hij nog altijd de power en de explosiviteit heeft. Daar maak ik me niet al te veel zorgen over."

  Etixx-Quick Step heeft zeker in het voorjaar verschillende paarden om op te wedden. "Ik heb graag concurrentie tussen de kopmannen. Daar hebben we altijd voor geopteerd. Met Uran willen we het proberen in de Giro en daarna misschien ook in de Tour", aldus Lefevere.

  Cavendish: "Tour is voor mij hét moment van het jaar"

  Voor de sprints blijft Mark Cavendish de troef van Etixx-Quick Step. "Ik wil dit jaar de opnieuw de Tour rijden, maar ik beschouw het zeker niet als een kans op revanche", zegt Mark Cavendish. "Vallen hoort er gewoon bij en je moet voort. Al hoop ik wel dat ik dit jaar gespaard blijf van pech."

  "Het is simpel: ik wil zoveel mogelijk winnen. Vanaf Milaan-Sanremo - een echt monument voor mij - tot en met de Tour. Ik pin me niet vast op een aantal zeges. Voor sommige jongens betekent één ritoverwinning in de Tour genoeg om hun hele carrière te maken."

  "Mijn grootste doel van het seizoen is de Tour. Daar wil ik het goed doen. Voor mij is dat altijd hét moment van het jaar. Ik hoop dat ik in topvorm ben en dat ik niet val."

  Zijn seizoen start de Brit in de Ronde van San Luis. "Ik rijd graag in Argentinië", zegt hij. "Het is er relaxed, de organisatie staat op punt en er nemen enkele sterke sprinters aan deel."

  Cavendish verklapt ook nog dat hij wellicht niet naar de Spelen gaat in 2016. "Het parcours is niks voor mij. Tijdrijden is ook niet mijn specialiteit. En op de piste is het onmogelijk om je te plaatsen zonder te snoeien in het wegprogramma. Het is dus weinig waarschijnlijk dat ik naar Rio ga."

  Stybar: "Wordt tijd om een klassieker te winnen"

  Zdenek Stybar is een van de speerpunten van Etixx-Quick Step in het voorjaar. "We hebben een van de beste ploegen. Het wordt voor mij tijd om een klassieker te winnen, maar in de koers kan zoveel gebeuren. Je kunt de scenario's niet voorspellen. De koers zelf bepaalt voor wie we gaan", zegt de Tsjech.

  "Ik wil heel het voorjaar in topconditie zijn, maar je moet ook wat geluk hebben. Dat miste ik misschien wat vorig jaar. Ik zou ook heel graag naar de Tour gaan, maar eerst zit het voorjaar in mijn hoofd. Pas daarna denk ik na over de rest van het seizoen."