• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem vindt spits in Franse tweede klasse

  Ghislain Gimbert poseert met het truitje van Essevee.

  Zulte Waregem heeft zich versterkt met de Franse aanvaller Ghislain Gimbert. De 29-jarige spits komt over van de Franse tweedeklasser Troyes. Gimbert heeft bij Essevee een contract tot 2017 ondertekend. "Ik denk dat de Belgische competitie mij moet liggen", zegt hij.

  Ghislain Gimbert lag bij Troyes, de leider in de Ligue 2, onder contract tot juni 2016. Hij was dit seizoen in 15 wedstrijden goed voor vier doelpunten en twee assists. De Fransman is opgetogen met zijn overgang naar het Regenboogstadion.

  "Tijdens mijn rondleiding op de club merkte ik onmiddellijk dat Zulte Waregem een ambitieuze club is. Ook de plannen voor een nieuw jeugdcomplex tonen aan dat Zulte Waregem stelselmatig groeit", zegt Gimbert.

  "Voor mij is dit een mooie uitdaging in het buitenland. Ik was toe aan iets nieuws en ik denk dat de Belgische competitie mij moet liggen. Ik sta te popelen om mij te bewijzen bij Essevee."

  Voor Zulte Waregem is Gimbert de tweede versterking van deze winter. Eerder nam de club ook al aanvallende middenvelder Alessandro Cordaro over van KV Mechelen (foto).