• home
 • video
 • pas verschenen

  Debutant Waegemans overmand door zenuwen op WK darts

  Cedric Waegemans: "Op het podium lukte er niets meer."

  Cedric Waegemans heeft een kansloze nederlaag geleden in de eerste ronde van het WK darts in Frimley Green. Hij kon tegen Gary Robson enkel in de tweede set sprankjes van zijn talent tonen. Zo blijft Geert De Vos, die zich gisteren plaatste voor de tweede ronde, als enige Belg over.

  Cedric Waegemans had zich via een kwalificatietoernooi én een extra voorronde voor het eerst op de hoofdtabel van het WK in de BDO-bond gewerkt.

  Maar de 30-jarige Waegemans was duidelijk onder de indruk van de omstandigheden in de Lakeside. In de eerste en derde set kon hij geen enkele leg winnen. Enkel in de tweede set kon hij Gary Robson, de nummer 22 van de wereld, het vuur aan de schenen leggen. Toch verloor hij de match met 3-0.

  "Ik ben erg ontgoocheld", reageerde Waegemans kort. "Op de training voor de match ging het uitstekend, maar op het podium was het helemaal niets."