• home
 • video
 • pas verschenen

  Vossen: "Boxing Day is uniek"

  Vossen: "De sfeer in het stadion was uitgelaten."

  Jelle Vossen hielp Middlesbrough op tweede kerstdag met zijn eerste thuisgoal voorbij Nottingham Forrest. "Het was van 2009 geleden dat er nog eens zoveel volk in Riverside Stadium zat. Deze traditie kan je niet vergelijken met het kerstvoetbal in België."

  Riverside Stadium, de thuisbasis van Middlesbrough FC was helemaal volgelopen voor de wedstrijd op Boxing Day. De speeldag op tweede kerstdag is al jarenlang een enorm populaire traditie in Engeland.

  "De sfeer in het stadion was uitgelaten. Het was van de Premier League in 2009 geleden dat er nog eens zoveel volk in het stadion had gezeten", zegt een gelukkige Vossen in HBvL.

  De spits begon vrijdag tegen Nottingham op de bank. "Ik wist dat ik zou invallen en dat ik dan meteen scherp zou moeten zijn. De bal viel net buiten de grote rechthoek voor mijn rechter. Ik raakte hem perfect, ergens tussen wreef en buitenkant. Mijn eerste goal in eigen huis."

  Toch heeft de ex-kapitein van KRC Genk niet veel tijd om na te genieten. "Zaterdagmiddag trainen we, nadien reizen we af naar Blackburn, waar zondag opnieuw een belangrijke match op het programma staat. We staan nu op een gedeelde derde plaats, de top vier heeft gewonnen en zich zo lichtjes afgescheiden."