• home
 • video
 • pas verschenen

  Liverpool-coach: "Heb mijn geloof in Mignolet niet verloren"

  Simon Mignolet weet nog niet wanneer hij weer op het veld mag staan.

  Voor Simon Mignolet is het een eindejaarsperiode in mineur. Mignolet werd door Liverpool-coach Brendan Rodgers uit het basiselftal gegooid, maar Rodgers steekt Mignolet een hart onder de riem. "Ik hoop dat hij bij zijn terugkeer een betere doelman is dan voor deze periode", klinkt het.

  Simon Mignolet moest de voorbije twee Premier League-wedstrijden een plaats op de bank zoeken. Reservedoelman Brad Jones kreeg tegen Manchester United en Arsenal zijn kans in het doel van Liverpool. In zijn perspraatje voor het competitieduel van vrijdag tegen Burnley kwam coach Brendan Rodgers nog eens terug op de keeperskwestie.

  "Simon heeft fantastisch gereageerd op mijn beslissing", vertelt Rodgers. "Men dacht dat er een negatieve sfeer rond de groep zou hangen na zijn verwijdering uit het basiselftal, maar Simon heeft het geweldig gedaan. Hij traint goed en we bekijken op welke spelonderdelen hij nog kan verbeteren."

  "Als je niet in de ploeg staat, krijg je ook de tijd om na te denken. Die tijd heb je in het andere geval niet en je kunt daar je voordeel uit halen. Ik heb gewoon een heel positieve reactie gezien bij Simon."

  "Ik hoop dat hij bij zijn terugkeer veel geleerd zal hebben en een betere doelman wordt dan in de vorige periode. We hebben vroeger al bij andere doelmannen gezien dat een tijdje op de bank zitten echt kan helpen. Ik hoop dat dat het geval zal zijn bij Simon."

  Rodgers had ook nog lovende woorden voor de "professionele instelling" van vervanger Brad Jones. Maar de belangrijkste vraag: wanneer staat Mignolet weer tussen de palen?

  "Ik zal daar op het juiste moment over beslissen. Op dit moment werkt Simon gewoon hard om weer in de ploeg te geraken. Hij kan nadenken en spelers hebben dat nodig. Ik heb mijn geloof in hem niet verloren. Hij is nog steeds een geweldige doelman."