• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi bindt sterkhouder Kebano langer aan zich

  Kebano is uitgegroeid tot sterkhouder en publiekslieveling in Charleroi.

  Sporting Charleroi heeft een optie in het contract van Neeskens Kebano gelicht. De aanvallende middenvelder ligt daardoor tot 2017 onder contract bij Charleroi. "Pas na het seizoen kunnen we bekijken of er voor mij mogelijkheden zijn in België of in het buitenland", drukt de Congolese international de geruchten over een mogelijk vertrek in de winter de kop in.

  Kebano kwam in september 2013 over van het PSG, waar hij transfervrij mocht vertrekken. Hij tekende bij Charleroi een contract tot juni 2015, met optie voor nog eens twee seizoenen.

  Kebano was dit seizoen al vaker de uitblinker bij Charleroi en ligt met vijf doelpunten en evenveel assists mee aan de basis van de vijfde plaats van zijn ploeg in de stand. Die prestaties zouden ook andere ploegen niet zijn ontgaan en daar speelt Charleroi op in.

  "Ik had dan ook verwacht dat de club mijn contract zou verlengen, het is niet meer dan logisch", zegt Kebano op zijn persoonlijke website. "Maar daar zit ik niet mee in mijn hoofd."

  "In januari is er de Africa Cup en daarna kan ik me opnieuw concentreren op het laatste deel van het seizoen met Charleroi. Pas nadien kunnen we bekijken of er voor mij mogelijkheden zijn, in België of in het buitenland."

  Gisteren werden de uitstekende prestaties van Charleroi dit seizoen nog besproken in Extra Time. Bekijk hier nog eens het fragment.