• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse sportprijzen voor de Mannschaft, Harting en Höfl-Riesch

  De drie laureaten op een rij.

  Op het Duitse sportgala zijn de nationale voetbalploeg, discuswerper Robert Harting en alpineskiester Maria Höfl-Riesch uit de bus gekomen als winnaars. In navolging van de Rode Duivels en Oranje krijgen ook hun Duitse collega's dus de prijs voor Ploeg van het Jaar.

  Voor de Mannschaft, die zich onder leiding van Joachim Löw in Brazilië tot wereldkampioen kroonde, is het al de tiende keer dat ze met die prijs gaan lopen.

  Robert Harting, goud op het EK atletiek in Zürich dit seizoen, wint voor het derde jaar op een rij de trofee voor Sportman van het Jaar. Hij is ook de regerende wereld- en olympische kampioen.

  Bij de vrouwen ging de overwinning niet onverwacht naar skikampioene Maria Höfl-Riesch. Zij borg in maart definitief haar skilatten op nadat ze twee medailles (1x goud) had veroverd op de Olympische Winterspelen in Sotsji. Ook in 2010 was ze al Sportvrouw van het Jaar.