• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Judoka Nikiforov graait brons mee in Z-Korea

  Toma Nikiforov pakte opnieuw een plak op een Grand Prix.

  Toma Nikiforov blijft in goede doen in 2014. De Belgische judoka heeft op de Grand Prix judo van Jeju in Zuid-Korea de bronzen medaille veroverd in de klasse tot 100 kilogram. Eerder behaalden ook Dirk Van Tichelt en Joachim Bottieau medailles in Zuid-Korea.

  Nikiforov (16e van de wereld) liet er in zijn eerste kampen geen gras over groeien. Zowel de Brit Benjamin Fletcher (52) als de Zuid-Koreaan Won Jong-hoon (233) kregen na iets meer dan 2 minuten een ippon te verwerken.

  In de halve finales botste Nikiforov op een ippon van de Zuid-Koreaan Cho Gu-ham (42). In de kamp om het brons was Nikiforov wel weer de sterkste, met twee yuko's bleef hij de Canadees Kyle Reyes (19) de baas.

  Nikiforov heeft er een uitstekend 2014 op zitten. De 21-jarige judoka won onder meer goud op de GP van Havana en op de Wereldbekers van Madrid en Praag. Op het EK moest hij tevreden zijn met de vijfde plaats.