• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lokeren-burgemeester: "30 Legia-fans gearresteerd"

  De politie heeft zijn werk met de fans van Legia Warschau.

  Poolse voetbalfans zijn warmbloedig. Dat bleek ook gisteren tijdens Lokeren-Legia Warschau. Voor, tijdens en na de Europese match moest de politie ingrijpen, zegt de Lokerse burgemeester Filip Anthuenis.

  Tijdens de match was er even opschudding, toen Legia-fans uit hun vak probeerden te breken. "De aanleiding was dat Poolse fans inbraken bij een gesloten hamburgerkraam, waarbij enkele messen werden ontvreemd. Maar de politie kon de daders onmiddellijk arrresteren", doet Anthuenis (foto) het verhaal.

  "Toen dit gebeurde, probeerden enkele heethoofden uit hun vak te breken. De politie heeft met een kordaat optreden echter kunnen verhinderen dat dit gebeurde."

  "Voor de wedstrijd werden ook enkele Poolse fans opgepakt voor verboden wapendracht, zoals boksbeugels. En na de match werden nog twee arrestaties verricht toen enkele Legia-fans te ongeduldig waren om het stadion te verlaten."

  In de stad zelf bleef het rustig. "De politie kon voorkomen dat de Polen afzakten naar het stadscentrum."