• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bottieau pakt zilver, Van Tichelt brons in Zuid-Korea

  Joachim Bottieau (archief) verliest in de finale van Zuid-Koreaan Jae-Bun Kim.

  De Grand Prix judo van Jeju in Zuid-Korea heeft vandaag twee Belgische medailles opgeleverd: Joachim Bottieau (-81) haalde zilver, Dirk Van Tichelt (-73) brons.

  Bottieau versloeg op weg naar de finale de Zuid-Koreaan Jaehyung Lee (ippon), de Rus Aleksander Joeliakov (bestraffing) en de Hongaar Attila Ungvari (bestraffing). Zijn laatste kamp verloor onze nummer 26 van de wereld: thuisvechter Jae-Bun Kim, nummer 9, was met ippon te sterk.

  Van Tichelt haalde vorige week in China zilver en moest nu een trapje lager plaatsnemen. Hij klopte achtereenvolgens de Chinees Shuai Sun en de Spanjaard Kiyoshi Uematsu (net als vorige week) met bestraffing.

  De Zuid-Koreaan Changrim An (ITF-179) vloerde de nummer 9 in de halve finale met ippon. Van Tichelt won brons ten koste van de Amerikaan Nicholas Delpopolo (waza-ari). Een kleine revanche voor Van Tichelt die op de Spelen in Londen verloor van Delpopolo.