• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Holsbeeck: "Dit is een hoogdag voor de hele club"

  Een opperbeste stemming in het Astridpark.

  Na de driepunter tegen Galatasaray leeft Anderlecht in een kleine roes. Manager Herman Van Holsbeeck en voorzitter Roger Vanden Stock genieten met volle teugen van het succes. "In de Europa League mogen we zelfs dromen van meer", zegt Vanden Stock.

  "Dit is een hoogdag voor de club", glunderde Herman Van Holsbeeck na de wedstrijd. "In de Youth League houden we toppers als Dortmund en Arsenal achter ons en nu winnen we van Galatasaray."

  "Dit is een beloning voor al die mensen die de club brengen waar ze vandaag staat en voor iedereen die in de schaduw werkt."

  "Het was wel een zware ontgoocheling geweest als we het vandaag hadden laten schieten. Dan hadden we weer tonnen kritiek over ons heen gekregen in de aanloop naar de topper van zondag tegen Club Brugge. Dat zou weken, zelfs maanden doorgewogen hebben."

  "Maar nu voel je onmiddellijk dat iedereen een boost krijgt. Er is veel zelfvertrouwen. Ook al hebben we in de tweede helft zonder Steven Defour even gebibberd."

  "Als je ons Champions League-parcours objectief bekijkt, zijn we alleen thuis overspeeld door Dortmund. Thuis tegen Arsenal hadden we de drie punten niet mogen weggeven en ook op Galatasaray hadden we kunnen winnen."

  "Dan zou je nu 10 punten hebben en zou je bijna geplaatst zijn voor de volgende ronde. Daar mag je niet te veel aan denken. We zullen volgend jaar nog eens proberen."

  Vanden Stock: "We mogen dromen in de Europa League"

  Roger Vanden Stock stond te glimmen van trots. "Op deze overwinning hebben we heel lang zitten wachten. Deze ploeg heeft zich niet belachelijk laten maken", zegt de voorzitter. "We zijn zeer gelukkig dat we ook na Nieuwjaar nog Europees voetbal kunnen spelen."

  "Er gaapt een grote kloof tussen de Champions en Europa League, dat besef ik. Maar als alles goed gaat en we geen geblesseerden hebben, mogen we dromen. En als we deze ploeg kunnen samenhouden - wat een nieuwe uitdaging wordt - kunnen we volgend seizoen in de Champions League misschien nog beter doen."

  De mening van Mister Michel:

  Vragen voor Van Holsbeeck: