• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Heb Wilmots gezegd dat Belgische ploegen meer respect verdienen"

  Bondscoach Marc Wilmots en CEO Steven Martens

  Steven Martens pareert in Humo de kritiek op de voetbalbond en op zijn persoon. "Elke voetballer wordt sinds mensenheugenis met bonussen en premies betaald", vertelt de CEO van de KBVB. De opvallendste passages uit het interview met het weekblad.

  Steven Martens in Humo over de uitspraken van bondscoach Marc Wilmots (foto) over de Belgische competitie: "Dat vind ik niet fijn."

  "Ik heb hem gezegd dat de Belgische ploegen meer respect verdienen en dat je altijd rekening moet houden met de beperkte middelen."

  "Ik ga wel akkoord met zijn discours: dat Belgische talenten vroeg of laat naar het buitenland moeten gaan om zich voort te ontwikkelen."

  "Mijn taak niet om zo veel mogelijk mensen te werk te stellen"

  Steven Martens (foto) over de ontslagen bij de voetbalbond: "De principiële beslissing om die mensen te laten afvloeien dateert al van april 2012. Iedereen was daarvan op de hoogte."

  "In mei van dit jaar is de knoop definitief doorgehakt, ook dat is meegedeeld. Maar pas na het WK, na de andere perikelen, is daar ophef rond ontstaan."

  "Ik ga die ontslagen zeker niet bagatelliseren, dat zijn stuk voor stuk persoonlijke drama's, maar het voetbal is zo gemediatiseerd dat er veel meer over wordt geschreven dan over eender welk ander bedrijf."

  Waarom ontslaat de bond de 17,3 werkkrachten? "Niet uit economische noodzaak. Maar het is wel mijn taak om de voetbalbond zo efficiënt mogelijk te maken, niet om zo veel mogelijk mensen te werk te stellen."

  "Elke voetballer krijgt bonussen"

  Steven Martens over de bonussen voor het management van de voetbalbond: "Ik vind die hele discussie redelijk demagogisch. Het zijn persoonlijke aanvallen. Het systeem van variabele vergoedingen is lang geleden door het Uitvoerend Comité zelf goedgekeurd."

  "En weet je wat ik het vreemdste vind? Dat die kritiek komt uit een wereld die al sinds mensenheugenis met bonussen en premies werkt. Elke voetballer wordt extra betaald per behaald punt. Of per kwalificatie."