• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mascottes tellen mee af naar de Spelen in Rio

  Deze twee olympische figuurtjes hebben nog geen naam.

  Pas op 5 augustus 2016 worden de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op gang getrapt, maar de organisatie heeft al een tipje van de sluier gelicht: de mascottes van het evenement werden voorgesteld. De twee mascottes hebben wel nog geen naam.

  De twee kleurrijke figuurtjes vertegenwoordigen volgens de organisatie de Braziliaanse fauna en flora. De gele mascotte toont veel gelijkenissen met een kat, het blauwe figuurtje heeft een kapsel gevormd door bladeren.

  De olympische tandem heeft wel nog geen naam. Er zijn nog drie keuzemogelijkheden: Oba en Eba, Tiba Tique en Esquindim en Vinicius en Tom. Op deze pagina kunt u zelf uw stem uitbrengen. De Spelen in Rio worden van 5 tot 21 augustus 2016 georganiseerd.