• home
 • video
 • pas verschenen

  Rosberg nadert op Hamilton na titanenstrijd

  Lewis Hamilton (achteraan) wint ook dit jaar niet in Brazilië.

  Nico Rosberg heeft een einde gemaakt aan de hegemonie van ploegmaat Lewis Hamilton. De WK-leider schoot zichzelf in de voet door een slippertje. Hamilton raakte nog in het spoor van Rosberg, maar die hield de Brit af. Hamilton vat de laatste GP, van Abu Dhabi, aan met 17 punten voorsprong.

  Lewis Hamilton leek de voorbije maanden ontketend te zijn met vijf GP-zeges op een rij. Toch stonden de sterren niet zo goed voor de aanvang van de race. Hamilton had nog nooit gewonnen in Brazilië en hij moest bovendien zijn ploegmaat Nico Rosberg laten voorgaan in de kwalificaties.

  Toen Rosberg voor de tweede keer de pits inging, kon Hamilton toch het stokje overnemen. Maar dat was niet voor lang. Hij had zijn bolide even niet onder controle en belandde naast de baan.

  Hamilton trok zich weer op gang en zocht dan maar snel de pits op. Met 7 seconden achterstand begon hij op de jacht op zijn ploegmaat. In een recordtijd had Hamilton de staart van Rosberg weer in het vizier.

  De twee Mercedes-rijders leverden een strijd op het scherp van de snee, maar Rosberg liet zich niet op een foutje betrappen. Hamilton durfde ook geen risico's te nemen om zo zijn WK-kansen te vergooien.

  Voor Rosberg (foto) was het van 20 juli geleden, toen in zijn achtertuin, dat hij nog eens kon winnen. Hij verkleint zijn achterstand op Hamilton tot 17 punten, maar in de slotrace in Abu Dhabi zijn er dubbele punten te verdienen. Hamilton heeft aan een tweede plaats genoeg voor een tweede wereldtitel.