• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacques Rogge krijgt Lifetime Achievement Award

  Jacques Rogge stond twaalf jaar aan het hoofd van het IOC.

  Jacques Rogge, de voormalige voorzitter van het Internationaal Olympisch Comié (IOC), is door de Vereniging van Nationale Olympische Comités (ANOC) gelauwerd voor zijn carrière. Hij mocht in Bangkok de Outstanding Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen.

  Twaalf jaar stond Rogge aan het hoofd van het IOC. Vorig jaar zette hij een stap opzij voor zijn opvolger Thomas Bach. In de Thaise hoofdstad Bangkok werd onze landgenoot bedankt voor zijn carrière.

  Het was de eerste keer dat de ANOC deze awards uitreikte. Ze hopen dat het de 'Oscars van de olympische sport' worden. Dit jaar was een panel verantwoordelijk voor de selectie van de laureaten, maar voor de volgende edities is het de bedoeling dat het publiek kan stemmen.