• home
 • video
 • pas verschenen

  F1-team Marussia gooit handdoek in de ring

  Marussia zal niet meer te zien zijn op het Formule 1-circuit.

  Formule 1-team Marussia stopt ermee. De Russische formatie kampte al langer met financiële problemen en vond niet op tijd nieuwe investeerders. 200 personeelsleden staan op straat.

  Marussia was al een tijdje in handen van een curator, die een overnemer moest zoeken. Het team miste daardoor al de Grote Prijs van de Verenigde Staten en liet ook al weten niet deel te nemen aan de race in Brazilië.

  Marussia kampte daarnaast nog met de nasleep van het zware ongeluk van Jules Bianchi in Japan. De ploeg was nog in onderhandeling met enkele investeerders, maar het kreeg de deal niet op tijd rond.

  De F1-ploeg zal dus niet meer aantreden in de laatste Grote Prijs in Abu Dhabi en gooit de handdoek in de ring. Voor de 200 personeelsleden begint zo een zoektocht naar een nieuwe job.

  Caterham zoekt heil in crowdfunding

  F1-renstal Caterham hoopt wel nog mee te strijden in de GP van Abu Dhabi. Het Maleisische team wil via crowdfunding ongeveer 3 miljoen euro ophalen om dit te verwezenlijken.

  Ook Caterham werd onder een curator geplaatst, maar hoopt de nodige middelen op te halen om niet als Marussia de boeken te moeten neerleggen.

  "Caterham geeft zowel fans als sponsors een unieke mogelijkheid om de drijvende kracht achter het team te zijn door via crowdfunding de terugkeer naar de grid te verzekeren. In ruil krijgen ze unieke beloningen", staat te lezen op de website.