• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolide van Fernando Alonso vat vuur

  De achterkant van de Ferrari vatte vuur op het einde van de tweede oefensessie.

  De tweede vrije oefensessie voor de Grote Prijs Formule 1 in Brazilië heeft letterlijk een vurige strijd opgeleverd. De sessie moest worden onderbroken nadat Fernando Alonso zijn motor had opgeblazen. De achterkant van zijn bolide vatte vuur, maar de Spanjaard kon de brand zelf blussen.

  Geen wonder dat de motor van Alonso oververhit raakte. De wolken waren verdwenen boven het circuit van Interlagos en de temperatuur liep snel op tot 30°C en 54°C op het asfalt.

  Alonso hield het hoofd koel en kon de brand zelf blussen. Het voorval zal geen gevolgen hebben voor zijn race. Nico Rosberg was net als in de eerste oefensessie sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton.