• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoogerland wordt eindelijk vergoed voor prikkeldraadval

  Johnny Hoogerland kan meer dan drie jaar na zijn pijnlijke val in het prikkeldraad in de Tour de hele zaak afsluiten. Hij heeft een schikking getroffen met verzekeraar AIG, waar de auto die betrokken was bij het ongeluk verzekerd was. "Ik ben blij dat het achter de rug is."

  De beelden van de val van Johnny Hoogerland in de Tour van 2011 zijn nog op het netvlies gebrand. De Nederlander werd in het prikkeldraad gekatapulteerd nadat een auto Juan Antonio Flecha van de weg had gemaaid.

  "Het heeft heel lang geduurd, maar ik ben blij dat het allemaal achter de rug is", zegt Hoogerland. "Ik heb begrepen dat verzekeringskwesties vaak nog veel langer duren. Het doet er niet toe, het is nu opgelost."

  Hoogerland verdedigde in 2011 de kleuren van Vacansoleil en reed ondanks de pijnlijke verwondingen die hij toen opliep de Tour uit. Volgend jaar rijdt de ex-Nederlandse kampioen voor de nieuwe Nederlandse ploeg Roompot.

  Video: Auto maait Flecha en Hoogerland van de weg (Tour 2011)

  Video: Hoogerland in tranen op het podium na val

  Video: Hoogerland blikt maanden later terug op de val