• home
 • video
 • pas verschenen

  Sneijder creëert loonrel bij Galatasaray: "Een statement"

  Wesley Sneijder: "Ik heb met niemand problemen hier"

  Galatasaray heeft het financieel moeilijk. De tegenstander van Anderlecht in de Champions League vroeg zijn spelers voor enig geduld bij de uitbetaling van de lonen, maar vedette Wesley Sneijder ging niet akkoord. "Voorheen dachten we mee, maar nu eiste Wesley zijn geld én kreeg het. Je wil niet steeds de speelbal zijn van de club", zegt zijn zaakwaarnemer in Algemeen Dagblad.

  Sneijder is dé buitenlandse vedette van de Turkse ploeg, maar de Oranje-international belandde vorige week tegen Kasimpasa plots op de bank. 

  Geen verrassing voor zijn makelaar Guido Albers na een woelige week. Galatasaray wilde de salarissen pas in januari uitbetalen en vroeg zijn spelers daarvoor een document te ondertekenen. Anders dan zijn Turkse ploegmaats weigerde de Nederlander dat. 

  "Dit was niet de eerste keer dat ze betalingsachterstand hadden. De Turkse bond zit er kort op. Die moet bij de UEFA elke maand rapporteren in het kader van de Financial Fair Play", zegt Albers.

  "In eerdere situaties dachten we steeds mee, maar nu heeft Wesley zijn geld van augustus en september opgeëist en gekregen. Als enige speler. Voor Turkse spelers is het moeilijk om tegen de club op te staan, maar een buitenlander kan wel eens een statement maken. Als speler wil je niet steeds de speelbal zijn van de club. Maar als je je nek uitsteekt, weet je dat er kan gebeuren wat er nu gebeurt."

  Sneijder: "Heb met niemand problemen"

  Sneijder zelf communiceerde enkel met sms'jes met het AD: "De club heeft een statement gemaakt en ik sluit me daar bij aan. Er is niets aan de hand. Althans niet wat ik weet. Ik heb geen problemen, met niemand hier."

  De situatie lijkt op die van Sneijder bij Inter in 2012. Ook toen botste hij met de club over geld en stelde de coach hem niet meer op.

  Albers: "Er is echter één wezenlijk verschil. Wesley is nu topfit en gretig. Wij hebben hem gezegd om dat document niet te tekenen. Uit principe. Het straalt op Wesley af, maar hij veroorzaakt geen probleem. Hij blijft ook goed trainen."

  Albers verwacht nu snel duidelijkheid van de nieuwe voorzitter van Galatasaray: "Tot deze zomer onder de vorige president was hem behalve de aanvoerdersband en een rol als nummer 10 nog zoveel meer beloofd."

  "Als de eerlijke boodschap van de nieuwe machthebbers is: we willen of kunnen niks meer doen door de financiële situatie en we hebben een transfer van Sneijder nodig voor het geld, dan even goeie vrienden."