• home
 • video
 • pas verschenen

  Club-huurlingen bij Moeskroen: "Een nachtmerrie"

  Birger Verstraete en Zinho Gano op training bij Club Brugge.

  Club Brugge leende afgelopen zomer enkele jongeren uit aan Moeskroen-Péruwelz. Onder meer Birger Verstraete en Zinho Gano moesten bij de promovendus speelminuten verzamelen, maar Moeskroen-coach Rachid Chihab wil maar niet meewerken aan dat scenario. De twee Club-huurlingen doen hun verhaal in Het Laatste Nieuws.

  Al vanaf hun eerste dag bij Moeskroen-Péruwelz liep het voor Zinho Gano (21) en Birger Verstraete (20) niet van een leien dakje. "Coach Rachid Chihab kende onze naam, onze positie en onze leeftijd niet", vertellen ze.

  "Hij wist alleen maar dat we Belgen zijn. Maar goed, je traint, doet je werk en hoopt dat de beste spelers uiteindelijk zullen spelen. Niet dus."

  In de competitie komen de Belgische huurlingen niet aan de bak, maar ook in de beker mochten ze niet opdraven: tegen Koksijde stelde Chihab 11 Franse spelers op.

  "Er kwam toen veel kritiek op zijn opstelling en hij verweet ons perslekken", zeggen Verstraete en Gano. "Onterecht: iedereen kon vaststellen dat er enkel Fransen aan de aftrap stonden. En dat in de beker van België."

  Moeskroen heeft wekelijks 6 Belgen nodig in de wedstrijdkern om aan de reglementen te voldoen. Maar enkel Monteyne en De Vlamynck mogen geregeld spelen. "Ook bij de beloften mochten we niet meedoen", leggen de twee Club-huurlingen uit.

  "Als we ons daar zouden blesseren, had Chihab niet genoeg Belgen meer. We hebben het nochtans meermaals gevraagd." Na een telefoontje van Club-voorzitter Bart Verhaeghe mochten ze toch meespelen bij de beloften. "Maar toen moesten we opdraven tijdens ons vrije weekend. Pure pesterijen", luidt het.

  "Wordt moeilijk om hier weg te geraken"

  Hoewel coach Chihab bij Het Laatste Nieuws zegt dat hij "elke speler op dezelfde manier behandelt", willen Verstraete en Gano snel weg bij de promovendus. "Een nieuwe club vinden zal niet moeilijk zijn, hier wegraken wel. Dit is een nachtmerrie", klinkt het in koor.

  Marc Degryse had in augustus in Extra Time al twijfels over de uitleenbeurten