• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA opent procedure na rellen in EL-wedstrijd

  De aanhangers van Praag zoeken de confrontatie met die van Bratislava.

  De Europese Voetbalbond UEFA heeft een disciplinaire procedure geopend tegen Slovan Bratislava en Sparta Praag. De Europa League-wedstrijd tussen beide ploegen van vorige donderdag werd stopgezet door supportersrellen.

  Vorige donderdag ontmoetten Sparta Praag en Slovan Bratislava mekaar voor het eerst sinds de splitsing van Tsjechoslovakije in 1993. De wedstrijd maakte vooral in de tribunes heel wat emoties los.

  De Praagse fans gingen de confrontatie aan met de Slovaakse supporters. De politie moest beide partijen uit elkaar houden, maar scheidsrechter Martin Strömbergsson stuurde beide ploegen vlak voor de rust naar de kleedkamers.

  Pas na 37 minuten kon de wedstrijd hervat worden. Beide ploegen zullen nu door de UEFA vervolgd worden voor de problemen met hun supporters en het gebruik van vuurwerk. Slovan Bratislava moet zich ook verantwoorden voor de "gebrekkige organisatie" van de match. Op 30 oktober wordt de zaak behandeld.

  Ook straffen in groep van Lokeren?

  Ook in de groep van Lokeren riskeren twee ploegen een sanctie van de UEFA. Metalist Charkiv heeft een procedure voor "racistisch gedrag en het gebruik van vuurwerk" aan het been. Legia Warschau moet zich dan weer verantwoorden voor incidenten met fans en het tonen van een verboden spandoek. Op 13 november volgt er een uitspraak.