• home
 • video
 • pas verschenen

  Kelly Druyts: "Zeer blij met zilver"

  Voor Druyts is het de derde medaille op een EK of WK.

  Kelly Druyts sprintte zich donderdagavond naar een zilveren medaille in de puntenkoers op het EK baanwielrennen in Guadaloupe en is daar uiteraard erg blij mee. "Deze medaille is een bevestiging van de progressie die ik de voorbije maanden heb gemaakt."

  Druyts kroonde zich dit jaar tot wereldkampioene in het onderdeel scratch, maar kan dus ook uit de voeten in de puntenkoers. "Ik heb mijn wedstrijd heel goed ingedeeld", vertelde ze achteraf.

  "Ik had me voorgenomen om niet te veel energie te verspillen in het eerste deel van de puntenkoers, maar vooral te gokken op de sprints in het tweede deel. En dat bleek de goede strategie, want op het eind pakte ik nog veel punten."

  Het EK piste wordt in het Franse overzeese departement Guadeloupe verreden. "Het is wennen om hier te koersen", zegt Druyts. "Het is een betonnen piste die buiten ligt. Eigenlijk is het bijna vergelijkbaar met koersen op de weg."

  Voor Druyts, die ook een goede scratch wil rijden, komt haar medaille niet als een verrassing. "Deze zilveren medaille is een bevestiging voor me dat ik de voorbije maanden goed gewerkt heb en het toont aan dat ik opnieuw stappen vooruit heb gezet."