• home
 • video
 • pas verschenen

  Nikolaj Davydenko (33) zet punt achter tenniscarrière

  Nikolay Davydenko won 21 ATP-titels in zijn carrière.

  Nikolaj Davydenko heeft zijn laatste rally gespeeld. De 33-jarige Rus heeft te veel last van blessures en verlaat de tennisvelden. "Maar ik kijk met trots terug op mijn carrière."

  Davydenko prijkte in 2006 op de derde stek op de ATP-ranglijst, zijn hoogste ranking in zijn carrière. Hij won 21 ATP-toernooien, waarvan de World Tour Finals in 2009 de grootste titel op zijn palmares is. Hij kon echter nooit schitteren in een grandslamfinale.

  "De laatste jaren ondervind ik steeds meer last van blessures", verklaarde Davydenko. "Het is steeds moeilijker om weer op niveau te geraken. Na Roland Garros in juni heb ik beslist te stoppen. Ik wachtte alleen nog op het geschikte moment om het nieuws aan te kondigen."

  "Ik kijk met trots terug op mijn carrière. Ik vind het niet jammer dat ik nooit een grandslamtoernooi heb gewonnen of nummer 1 ben geweest. Ik heb toch enkele jaren in de top 10 gestaan", besluit Davydenko.