• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi viert decennium bij Barcelona

  Messi verdedigt tien jaar de kleuren van de Catalaanse club.

  Tien jaar lang maakt Lionel Messi al het mooie weer bij Barcelona. Op 16 oktober 2004 mocht een 17-jarige aanvaller invallen voor zijn eerste officiële wedstrijd. Een decennium later heeft de Argentijnse ster 401 doelpunten voor Barcelona en Argentinië op zijn teller staan. Zo werd hij al vier verkozen tot beste voetballer van de planeet.

  16/10/2004: Messi maakt zijn officieel debuut

  01/05/2005: Messi scoort zijn eerste officiële doelpunt

  En de rest is geschiedenis...

  Twee doelpunten verwijderd van record

  Met 401 doelpunten op zijn naam heeft Lionel Messi al tientallen records doen sneuvelen, maar de Argentijn jaagt nog op een record.

  In de Spaanse competitie heeft hij 250 goals voor Barcelona tegen de touwen gewerkt. Het Spaanse record staat nog op naam van Telmo Zarra, die op het einde van zijn carrière in 1955 251 doelpunten had gescoord voor Athletic Club Bilbao.

  Messi is dus twee treffers verwijderd van dit legendarische record. Maar de 27-jarige sterspeler heeft nog verschillende seizoenen in het vooruitzicht om over Telmo Zarra te wippen.

  Interactieve tijdlijn

  Barcelona verzamelde de mooiste momenten van zijn sterspeler en goot het in een interactieve tijdlijn. Klik hier om de carrière van Messi te bewonderen.