• home
 • video
 • pas verschenen

  "Armstrong zei in 2011 doodleuk dat hij doping nam"

  Hushovd kroonde zich in 2010 tot wereldkampioen.

  In zijn autobiografie "Thor" onthult ex-wereldkampioen Thor Hushovd enkele sappige verhalen. "Ik spendeerde 16.800 euro aan haarimplantaten, omdat iedereen zei dat ik kaal werd", zegt de Noor die dit seizoen een punt achter zijn carrière zette.

  In zijn boek neemt Thor Hushovd (36) geen blad voor de mond. Zo schrijft de Noor dat hij in 2011 al op de hoogte was van het dopinggebruik van Lance Armstrong.

  "In het voorjaar van 2011 nodigde Armstrong (foto) me uit in Hollywood", zegt Hushovd. "Ik kon niet geloven wat ik hoorde. Hij zat daar gewoon en vertelde doodleuk dat hij doping pakte."

  "Ik was verrast, maar het leek hem weinig te deren. Ik wilde hem zeggen dat hij verkeerd was. Dat het niet juist was dat iedereen doping nam, maar ik deed dat niet."  "

  "Ik had moeten zeggen dat hij verkeerd was, dat ik nooit doping had genomen en het nooit zou doen. Want ik denk dat Armstrong meende dat ik zelf ook een dopingzondaar was."

  Hushovd deed ook een boekje open over de UCI. "Ik geloof dat er positieve testen zijn weggemoffeld om het vel van Armstrong te redden. Lance was een superster en voor de UCI zou het een groot verlies geweest zijn als Lance zou worden ontmaskerd als valsspeler."

  "Zielig dat mensen me zeiden dat ik kaal werd"

  In zijn biografie geeft Hushovd ook prijs dat hij met zijn gewicht sukkelde. "Mijn hele carrière lang moest ik niet alleen strijden tegen renners, maar ook tegen de kilo's."

  "Ik durfde niet te eten wat ik wilde. Ik voelde me ook altijd bekeken. Wielrenners houden zich op een ongezonde manier bezig met hun gewicht. Ze flirten ieder moment van het seizoen met ziekte."

  Hushovd onthulde ook dat hij 16.800 euro spendeerde aan haarimplantaten. "Mensen klampten me aan en zeiden zonder schaamte dat ik kaal werd. Ik hoop dat ze nu beseffen dat het bijzonder zielig is om zulke aanmerkingen te maken."