• home
 • video
 • pas verschenen

  Vidarsson: "IJsland is meer dan vulkanen"

  Sigurdsson is de spil bij IJsland.

  IJsland heeft maandag Nederland een lesje geleerd en Cercle-coach Arnar Vidarsson was onder de indruk van zijn landgenoten. "De ploeg blijft in een stijgende lijn."

  IJsland is met een 9 op 9 perfect gestart in de EK-campagne. Met thuiswedstrijden tegen Turkije en Nederland overtreft dat de verwachtingen.

  "Het is wel onverwacht dat IJsland na 3 matchen op kop staat, het is toch een zware groep. Eigenlijk is het het vervolg van de vorige kwalificatiecampagne. IJsland haalde toen bijna het WK, maar strandde in de barrages tegen Kroatië", zegt Vidarsson (kleine foto) over zijn landgenoten.

  "Het is mooi om vast te stellen dat de ploeg nog steeds in een stijgende lijn zit en beter wordt. Dat is leuk voor een IJslander om mee te maken. Het voetbal leeft ook enorm in IJsland. Iedereen daar is fan van het Engelse voetbal en die passie nemen ze over en wordt op de nationale ploeg toegepast."

  "IJsland staat stilaan niet alleen meer bekend voor zijn vulkanen, maar ook voor de nationale ploeg. Het is een echte ploeg en heeft met coach Lars Lagerbäck een meester-tacticus op de bank. Hij heeft een tactiek neergezet en daar wijkt hij niet van af."

  "Lichting vrienden"

  Kan Vidarsson enkele IJslandse spelers uitlichten? "Ajax-spits Kolbeinn Sigthorsson is heel belangrijk. Hij scoort niet zo vaak, maar speelt een cruciale rol om de bal vast te houden tijdens aanvallen."

  "Maar Gylfi Sigurdsson, de nummer 10, is de beste speler. Hij is nu aan de slag bij Swansea en is carrière aan het maken in Engeland. Daarnaast is er een lichting jonge spelers die samen opgegroeid zijn en vrienden geworden. Ik denk niet dat we het einde al gezien hebben van IJsland, hopelijk wordt het EK gehaald."