• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish en Keisse vormen zesdaagsekoppel in Gent

  Cavendish (l) reed in 2007 al eens in Gent aan de zijde van Wiggins.

  Koersdirecteur Patrick Sercu pakt uit met een opvallend koppel voor de 74e editie van de Gentse Zesdaagse (18-23 november): Mark Cavendish zal samenrijden met Iljo Keisse, al vijf keer winnaar in Gent.

  Cavendish is niet aan zijn proefstuk toe op de baan. De Brit van Omega Pharma-Quick Step leerde de stiel op de piste en en werd in 2005 en 2008 wereldkampioen ploegkoers. In Gent deed hij al twee keer mee: in 2005 met Robert Hayles en in 2007 met Bradley Wiggins. (Bekijk hieronder die beelden.)

  Cavendish kiest voor Gent om weer de nodige competitie in de benen te krijgen na zijn zware val in de Ronde van Frankrijk, die hem weken aan de kant zette.

  Met zijn ploegmaat Keisse (foto) heeft hij een uitstekende gids: de Gentenaar gaat voor een zesde eindzege in Gent.

  De tegenstand is wel niet min. De Spaanse wereldkampioenen ploegkoers David Muntaner en Albert Torres zijn zeker van de partij.

  Net als de Belgen Jasper De Buyst, de winnaar van 2013, Kenny De Ketele, Gijs Van Hoecke en Moreno De Pauw. De Duitser Leif Lampater, die vorig jaar met De Buyst triomfeerde, heeft zijn komst ook bevestigd. De namen van de elf andere duo's worden later bekendgemaakt.

  Gimondi schiet 74e editie op gang

  Sercu kon ook Felice Gimondi strikken. De 72-jarige Italiaanse wielerlegende komt geen rondjes afleggen, maar wel de start geven op 18 november. Gimondi won in de jaren 60 en 70 onder meer de drie grote rondes, Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix, Lombardije en het WK op de weg.

  Cavendish in 2007 in Gent:

  Cavendish en Wiggins in actie in de Zesdaagse van Gent (2007)

  Cavendish in 2007: "Het publiek is geweldig in Gent"