• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Timmy Simons: de strafschopkoning in eerste klasse

  Als Timmy Simons de bal op de stip legt, schiet hij bijna altijd raak.

  Het voorbije voetbalweekend vielen enkele opvallende penaltyfases te bewonderen. Eden Hazard trapte zijn strafschop op zijn bekende wijze keurig binnen, Nathan Kabasele schoot nonchalant tegen de paal en Timmy Simons scoorde er zelfs twee. In Extra Time zei Jan Mulder al dat Simons de "perfecte strafschop trapt", de cijfers geven Mulder gelijk.

  Eden Hazard benutte tegen Arsenal vorig weekend een penalty. Zoals steeds keek Hazard niet naar de bal, maar wel in de ogen van de doelman, die finaal de verkeerde kant opging. "Hij doet in mijn optiek alles verkeerd", stelde Jan Mulder in Extra Time. "De doelman laat zich eigenlijk hypnotiseren", vond ook Filip Joos.

  Een groot contrast met de manier waarop Timmy Simons tegen Standard twee penalty's feilloos in doel knalde voor Club Brugge. "Timmy houdt geen rekening met de keeper en kiest zelf een hoek", vertelde Marc Degryse.

  Jan Mulder: "Simons trapt de perfecte strafschop. Hij neemt een strakke aanloop, verandert niet van hoek tijdens de aanloop en trapt de bal met de binnenkant van de voet en niet met de wreef. Dit is lesmateriaal. Zo moet je het doen, niet zoals Hazard."

  Dat Simons dicht tegen de perfectie aanleunt, bewijzen de statistieken. In de Belgische eerste klasse trapte Timmy Simons in zijn hele carrière al 31 penalty's. Liefst 30 elfmeters verdwenen in doel. Enkel Tristan Peersman kon op 7 maart 2004 tijdens Club Brugge-Anderlecht een strafschop van Simons tegenhouden.

  Bron: Infostrada (cijfers sinds 1998-1999)

  Enkel spelers die 15 strafschoppen of meer namen, staan in deze lijst.

  Bekijk het fragment in Extra Time vanaf 9'40"

  Bekijk de penalty-goals van Timmy Simons tegen Standard