• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Peesblessure houdt Abdi uit het veld

  Bashir Abdi (r) in actie op het Europees kampioenschap in Zürich.

  Bashir Abdi zal komend veldloopseizoen niet in actie komen. De 25-jarige atleet sukkelt met een peesblessure aan zijn linkervoet. "Met pijn in het hart moet ik het veldloopseizoen nu uit mijn hoofd zetten. Heel jammer is dat", reageert Abdi. Belgisch veldloopkampioen Jeroen D'hoedt wil over een maand verlost zijn van zijn blessure.

  "Mijn pees was al geïrriteerd tijdens de hoogtestage voor het EK in Zürich", doet Bashir Abdi zijn verhaal.

  "Tijdens de 10.000 meter (waar hij vijfde werd, red) heb ik op de harde piste in Zürich een peesscheuring opgelopen. Ondanks de pijn heb ik daarna toch nog de 5.000 meter gelopen."

  Na het EK nam Abdi even vrijaf. "Eind september heb ik geprobeerd opnieuw te lopen, maar ik kon niet op mijn voorvoet landen en bleef pijn voelen. Zelfs na tien minuutjes lopen stond mijn voet gezwollen van het vocht."

  "Met pijn in het hart moet ik het veldloopseizoen nu uit mijn hoofd zetten. Heel jammer is dat. Ik hoop tegen het einde van het winterseizoen opnieuw een basis te kunnen leggen."

  D'hoedt: "Op 9 november paraat staan"

  Vorig seizoen werd Bashir Abdi nog tweede in de CrossCup na Jeroen D'hoedt. Die laatste heeft nog een maand nodig om weer competitie te kunnen lopen.

  "Als alles gunstig evolueert, hoop ik tegen de manche in Mol op 9 november paraat te staan", vertelt de Belgische kampioen in Het Laatste Nieuws. "Aan winnen zal ik die dag zeker niet denken. Dat voor later." D'hoedt moest vorige zomer het Europees kampioenschap schrappen wegens een stressreactie ter hoogte van het schaambeen.

  Het CrossCup-seizoen gaat traditioneel van start met de estafettewedstrijd in Gent, op zondag 26 oktober.