• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Turnster Laura Waem bereikt allroundfinale op WK

  Laura Waem (r) haalt de finale op het WK.

  Laura Waem heeft zich als 24e en laatste geplaatst voor de allroundfinale op het WK turnen in Nanning (China). De Belgische ploeg bij de vrouwen eindigde als elfde in de kwalificaties. Dat is niet genoeg voor de finale, maar wel voor een plaats op het WK in 2015.

  De Belgische vrouwenploeg heeft een groot doel voor ogen: deelname aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Om uitzicht te houden op Rio moest België zich nu plaatsen voor het WK van volgend jaar en dat is gelukt.

  Julie Croket, Gaelle Mys, Eline Vandersteen, Lisa Verschueren en Laura Waem behaalden de elfde plaats. Dat is de beste prestatie van een Belgische ploeg op het WK.

  Voor Laura Waem (17) zit het WK er nog niet op. Zij mag vrijdag meedoen aan de allroundfinale bij de vrouwen. Waem eindigde met 54,241 punten 27e in de kwalificaties, maar ze schoof drie plaatsen op omdat er slechts twee turnsters per land de finale mogen turnen.