• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Contador schrapt Peking en effent pad voor Valverde

  Contador zal Valverde niet meer bedreigen.

  Alberto Contador kan niet deelnemen aan de Ronde van Peking. De Vuelta-winnaar had in China nog de kans om Alejandro Valverde van zijn WorldTour-troon te stoten, maar kan door een knieblessure niet afreizen. Valverde is dus de eindwinnaar. Enkele uren na het forfait van Contador kwam ook dat van Valverde.

  Alberto Contador kwam gisteren in de Ronde van Lombardije samen met enkele collega's ten val in de laatste bocht richting aankomstlijn. De Spanjaard hield er een pijnlijke knie aan over.

  Contador moest ook vaststellen hoe Alejandro Valverde dankzij een tweede plaats de nieuwe leider werd in de WorldTour-stand. Contador kreeg in de Ronde van Peking, de laatste WorldTour-race van het seizoen, een laatste kans om de eerste plaats te bemachtigen, maar mist de laatste afspraak. Valverde steekt zo de eindzege op zak.

  "Op training kon ik amper fietsen door mijn knieprobleem. Ik zal er niet bij zijn in China. Ik laat nu een scan nemen en begin stilaan aan 2015 te denken", verkondigde Contador op Twitter.

  Voor Valverde hoefde het toen niet meer. Hij laat Peking ook links liggen. "Hij is net vader geworden en de eindzege staat toch vast", legt zijn team Movistar uit.

  Bekijk de valpartij van Contador en co