• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Astana schorst zichzelf voor de Ronde van Peking

  Astana is de ploeg van Tour-winnaar Nibali.

  Astana start niet in de Ronde van Peking. De ploeg neemt die beslissing na de positieve dopingtests van de broers Maxim en Valentin Iglinski. Astana deed afgelopen weekend wel nog deel aan de Ronde van Almaty in Kazachstan en aan de Ronde van Lombardije.

  Vorige week raakte bekend dat Astana-renner Maxim Iglinski begin september positief testte op epo. Eerder liep ook zijn broer Valentin tegen de lamp.

  Volgens de regels van de "Movement for Credible Cycling" (MPCC), waar Astana lid van is, dient een ploeg zichzelf na twee positieve controles binnen twaalf maanden voor acht dagen uit te sluiten met ingang van de eerstvolgende WorldTour-wedstrijd.

  In principe zou Astana daardoor de Ronde van Lombardije en de Ronde van Almaty in eigen land missen. Maar Astana wachtte het B-staal van Maxim Iglinski af. Aangezien Iglinski ondertussen liet weten geen tegenexpertise aan te vragen, moet de ploeg wel in actie schieten.

  "Conform de regels van de MPCC zullen wij niet deelnemen aan de Ronde van Peking", schrijft Astana op zijn website. Al bij al komt de ploeg daarmee goed weg, want weinig teams staan te springen om zo laat op het seizoen nog naar Peking af te reizen.

  Eerder verklaarde UCI-voorzitter Brian Cookson dat de ploeg met argusogen bekeken zal worden door de licentiecommissie.