• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA: "Gibraltar is geen land en kan dus niet naar WK"

  Gibraltar speelde tegen Polen zijn eerste officiële interland.

  Het Brits overzees gebied Gibraltar komt niet in aanmerking voor FIFA-lidmaatschap en mag niet deelnemen aan het WK 2018 in Rusland. "Het is geen onafhankelijke staat", redeneert de Wereldvoetbalbond.

  Gibraltar werd door de UEFA na een jarenlange strijd onlangs erkend als een officieel lid. Het Brits overzees gebied neemt zelfs deel aan de kwalificaties voor het EK 2016. In hun eerste interland gingen ze wel met 7-0 onderuit tegen Polen.

  De FIFA volgt de redenering van zijn Europese collega niet. "We kunnen Gibraltar niet aanvaarden. In onze reglementen staat duidelijk dat FIFA-leden voetbal moeten organiseren en beheren in één land. In een onafhankelijke staat dus. Dat is Gibraltar niet."

  Gibraltar kan door de beslissing van de Wereldvoetbalbond niet deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018 in Rusland.