• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants: "Schaduwrol is enige kans om te winnen"

  Bakelants: "Meerijden in een ontsnapping."

  Jan Bakelants hoopt zondag mee te kunnen schuiven in de goeie ontsnapping. Johan Vansummeren en Ben Hermans weten dat ze zich "moeten wegcijferen". Sporza sprak met het trio nog voor de ploegtactiek op tafel gegooid werd.

  Jan Bakelants weet nog niet welke rol hij krijgt. "We moeten de tactiek nog bespreken in de ploeg, dus is het nog riskant om uitspraken te doen over wat en hoe. Veel zal afhangen van de koers."

  "We zitten met veel jongens van ongeveer hetzelfde niveau in de groep en zullen eerlijk met elkaar moeten zijn. Ik vermoed dat het aan mij, Jelle Vanendert en Tim Wellens is om de koers vier ronden voor het einde te controleren en mee te schuiven. Dan kunnen Tom Boonen, Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert zich sparen."

  "De conditie is optimaal, maar ik denk wel dat een schaduwrol mijn enige kans is om zelf te winnen. Meeschuiven in de goeie ontsnapping en op het einde sterk voor de dag komen."

  "Als een Belg mee is in een ontsnapping, vind ik dat we moeten meerijden. We hebben dit jaar niemand die zeker is dat hij een grote kans heeft om het af te maken en dan maken we de koers best hard. We hebben er niets aan om, zoals in Valkenburg, ontsnappingen dood te laten bloeden."

  Vansummeren: "Goeie assists worden soms vergeten"

  Johan Vansummeren kent zijn rol. "De druk ligt op mijn schouders om de ploeg te steunen. Iedereen weet dat ze op mij kunnen rekenen. Ik heb hier hard naartoe gewerkt en wil de bondscoach niet teleurstellen."

  "Het is zoals in het voetbal. Soms vergeten de mensen wie de voorzet gaf, maar zonder lukt het niet. Ik heb er geen probleem mee om me weg te cijferen en hoop diep in de finale de koers nog te laten kantelen."

  "We moeten wel wakker blijven en goed opletten wie waar aanvalt, want we rijden zonder oortjes. Het lijkt wel alsof we in het stenen tijdperk worden gekatapulteerd."

  Ben Hermans: "Geen haar denkt aan de titel"

  Ben Hermans is bij BMC een ploegmaat van de Belgische troeven Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert. "Dat kan wel meegespeeld hebben bij mijn selectie", zegt hij.

  "Je weet natuurlijk nooit, maar er is geen haar op mijn hoofd die aan de wereldtitel denkt. Ik ben hier om me weg te cijferen voor een kopman. Ik denk dat we kandidaat-wereldkampioenen hebben. Ik verwacht dat een groepje om de zege zal sprinten en het zal niet makkelijk zijn om Philippe of Greg uit de wielen te rijden. En met Boonen hebben we nog een derde troef."