• home
 • video
 • pas verschenen

  De Sutter: "Je kan nooit genoeg goeie spelers hebben"

  De Sutter werkt hard op training.

  Terwijl haast iedereen Obbi Oulare's lof zong, luisterde Tom De Sutter zijn comeback bij de beloften van Club Brugge op met twee doelpunten. "Ik kwam enigszins met tegenzin naar hier, maar uiteindelijk was het enorm plezant."

  Door de glansprestatie van Oulare tegen Kortrijk heeft Club-coach Michel Preud'homme er een extra pion bij in de aanval. En De Sutter, die tegen Kortrijk voor het eerst sinds zijn blessure weer in de kern zat, dus een extra concurrent. Vanaf de tribune zag De Sutter de 18-jarige spits uitblinken.

  "Ik wist pas tien minuten voor de match dat ik niet bij de achttien spelers was", vertelt De Sutter aan Het Laatste Nieuws. "Dat is natuurlijk nooit plezant. Toch moet je dat aanvaarden."

  Een dag na de 5-0 tegen Kortrijk mocht De Sutter wel spelen, in de beloftematch tegen Lierse, die ook met 5-0 gewonnen werd. Met twee doelpunten van De Sutter.

  "Ik kwam enigszins met tegenzin naar hier (de match was in Zandhoven, red), maar besloot er het beste van te maken. En het deed deugd om na vierenhalve maand nog eens aan een match te beginnen. Dat was geleden van de thuismatch in de play-offs tegen Anderlecht."

  "Uiteindelijk was het enorm plezant. Fysiek ging het goed. Ik heb het gevoel dat ik nog een match kan spelen. Ook het balgevoel is helemaal terug."

  "Goed dat Oulare opstaat"

  Over de steile opmars van Oulare (foto) is De Sutter niet bitter, integendeel. "Je kan nooit genoeg goeie spelers hebben. Castillo en ik waren out en dan is het goed dat iemand anders opstaat. Vorig jaar was dat misschien ons probleem. We hadden vaak te weinig wisselmogelijkheden. Nu is dat niet langer het geval."

  De plaatsen worden zo wel duur. "Het kan inderdaad zomaar dat ik naast de ploeg val, maar dat hoop ik niet. En als dat zo zou zijn, moet ik gewoon het beste doen voor Club. Dat betekent proberen te bewijzen dat ik de beste ben."