• home
 • video
 • pas verschenen

  Stil protest tegen 'product' RB Leipzig

  foto: www.union-foto.de

  RB Leipzig is flink op weg om de meest gehate club van Duitsland te worden. Ook in Berlijn kreeg RasenBallsport een spectaculair onthaal.

  RB Leipzig werd in 2009 opgericht door Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz en heeft de ambitie om in minder dan tien jaar de Bundesliga te bestormen. Dat lijkt - vooral dankzij de gulle sponsor - aardig te lukken, want Leipzig draait ondertussen al mee in de top van de tweede klasse.

  Supporters van de andere Duitse clubs zijn niet te spreken over het feit dat iemand een stamnummer opkoopt en zich een veel sterkere club bij elkaar shopt. Zo plukte RasenBallsport (want Red Bull mocht niet in de clubnaam) afgelopen zomer Massimo Bruno nog weg bij Anderlecht om hem tijdelijk bij Red Bull Salzburg te stallen.

  Zondag moest RB op bezoek bij Union Berlijn, een club met een rijke traditie en een geweldige supportersschare. "Die Roten Bullen" werden onthaald op 20.000 supporters in zwarte regenjasjes, die het eerste kwartier van de wedstrijd bleven zwijgen.

  De boodschap van de supporters van Union? "In Leipzig is het voetbal gestorven, bij Union leeft het". Dat bewezen ze door na het stille kwartier een heleboel kabaal en confetti in het stadion te blazen.

  Om de protestactie van de fans niet te saboteren werd er niet gescoord tijdens het eerste kwartier. Union Berlijn won uiteindelijk met 2-1.