• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho: "Overtreders Financial Fair Play strenger bestraffen"

  Mourinho wil dat overtreders punten of zelfs prijzen verliezen

  De coach van Chelsea wil dat clubs die de regels van de Financial Fair Play niet naleven, zoals Manchester City, strenger bestraft worden. De club uit Manchester kreeg dit seizoen onder andere een geldboete. Chelsea speelt dit weekend tegen, jawel, Manchester City.

  Manchester City was één van de clubs die zich niet gehouden heeft aan de Financial Fair Play (FFP) van de FIFA. Het resultaat was een geldboete van 60 miljoen euro en een beperkte kern van 21 spelers voor de Europese wedstrijden. Een veel te lichte sanctie volgend Chelsea-coach Jose Mourinho.

  "Als clubs de regels overtreden, moeten ze punten verliezen", vindt de flamboyante Portugees. "In plaats van geldboetes, zou men titels moet afpakken. Als je prijzen pakt en economisch gestraft wordt, blijf je gewoon doorgaan."

  "Als je één of twee spelers van je Europese lijst moet schrappen en je 22 spelers in plaats van 24 hebt, dan is dat geen probleem", zegt the Special One. "Begin je het seizoen met zes punten achterstand, dan speel je het seizoen daarna Europa League en geen Champions League. Dat is wel een probleem."

  Chelsea (foto) is volgens Mourinho wel goed bezig. "Wij zullen de regels respecteren. Op dit moment, met de FFP, zijn we een club zoals alle anderen en moeten we rationeel omgaan met onze middelen."