• home
 • video
 • pas verschenen

  Gastland houdt Vital Heynen uit WK-finale

  Polen wordt gesteund door uitzinnige fans.

  Vital Heynen en Duitsland zijn er niet in geslaagd om de finale van het WK volleybal te bereiken. De Duitsers botsten in de halve finales op gastland Polen. In de finale kijken de Polen drievoudig wereldkampioen Brazilië in de ogen.

  De Poolse volleyballers werden in Katowice aangemoedigd door een uitzinnige Poolse menigte. Dat gaf de Polen vleugels op de cruciale momenten tegen het Duitsland van Vital Heynen.

  Na twee spannende sets leek Polen af te stevenen op een eenvoudige 3-0-zege, maar Duitsland maakte een grote achterstand goed en dwong een vierde set af. Daarin had Polen geen genade meer: 21-25.

  Polen neemt het morgen in de finale op tegen Brazilië (foto). De Brazilianen waren in een tiebreak te sterk voor Frankrijk na een spannende wedstrijd. Voor Brazilië is het de vierde WK-finale op een rij, de vorige drie finales trok Brazilië telkens aan het langste eind.

  Uitslagen halve finales:

  • Frankrijk - Brazilië 2-3 (18-25, 25-23, 23-25, 25-22, 12-15)
  • Duitsland - Polen 1-3 (24-26, 26-28, 25-23, 21-25)

  Morgen spelen Polen en Brazilië de finale van het WK volleybal. U kunt die finale vanaf 20.15u live bekijken via livestream en Op12.