• home
 • video
 • pas verschenen

  België beëindigt het EK baseball in schoonheid

  België was veel te sterk voor Rusland.

  De Belgische mannen hebben op het Europese kampioenschap in Duitsland en Tsjechië beslag gelegd op de zevende plaats. In hun laatste wedstrijd troefden ze Rusland af met 12-2.

  Het is het beste resultaat van de nationale ploeg sinds de zesde plaats op het EK van 1999. Twee jaar geleden in Nederland werd België, dat in 1995 brons behaalde, negende.

  De wedstrijd werd afgefloten in de achtste en op een na laatste inning op een moment dat België een tienpuntenkloof geslagen had. Door de zogeheten "mercy rule" (genaderegel) is het duel dan ten einde.

  In de slotwedstrijd gaf hoofdcoach Sven Hendrickx de verdediging in handen van pitcher Kevin Desmedt. De 18-jarige belofte van de Borgerhout Squirrels beschaamde het vertrouwen niet. In vijf innings stond Desmedt de tegenstander slechts één honkslag toe. Zijn opvolger Robbe de Jongh, die er vier zag passeren, kwam niet in de problemen.

  Aanvallend kwamen de Belgen in de derde slagbeurt goed los. In de vierde en zesde werd die voorsprong nog vergroot tot 9-0, alvorens de Russen iets terugdeden. Drie punten in de achtste beurt maakten het werk af. Met ieder twee hits onderscheidden Jamie Verheyleweghen, Benjamin Dille en Dennis Roevens zich. Het drietal sloeg zeven punten binnen.

  Enkele foto's van de Belgen: