• home
 • video
 • pas verschenen

  Engels: "Vossen was moeilijkste om af te stoppen"

  Björn Engels: "Vijf doelpunten maken dit seizoen."

  Club Brugge-verdediger Björn Engels was gisteren op zijn 20e verjaardag te gast in Extra Time. Hij had het over zijn moeilijkste tegenstander, de Zuid-Amerikaanse nieuwkomers bij blauw-zwart en zijn idool Timmy Simons.

  "Vossen, Mitrovic en Coulibaly"

  Wie is de moeilijkste tegenstander? "Hij is nu weg, maar tot voor kort was dat Vossen (foto)", antwoordt Björn Engels. "Erg moeilijk om tegen te spelen. Je zag hem nooit. Hij zat altijd in de weg. Ik heb liever fysiek contact met mijn tegenstander."

  "Nu vind ik Mitrovic een moeilijke tegenstander. En Coulibaly, maar met de jonge Oulare in de kern kunnen we ons daar nu goed op voorbereiden."

  "Aan Silva gaan we nog veel plezier beleven"

  Met Izquierdo, Gedoz en Silva is Club Brugge zich opnieuw in Zuid-Amerika gaan versterken. Björn Engels: "Eén voor één toffe gasten, die ook goed in de groepen liggen. Ze hebben zich snel aangepast."

  "Nu moet die klik op het veld nog komen. Aan Silva gaan we nog veel plezier beleven. Op training is hij al een echte aanjager."

  "10 op 21 is te weinig voor Club Brugge"

  Sinds de invoering van het driepuntensysteem heeft Club Brugge nog nooit zo weinig punten verzameld in het begin van het seizoen. "10 op 21 is inderdaad te weinig voor een topclub", weet Björn Engels ook. "Maar we zijn nog maar het begin van het seizoen, het zal snel beter gaan."

  "We hebben wat pech gehad met blessures. Tom De Sutter (foto) is al een tijd afwezig, sinds anderhalve week traint hij weer mee. En Castillo maakt wellicht donderdag zijn rentree."

  "Vijf doelpunten per seizoen"

  Als kopbalsterke verdediger pikt Björn Engels graag zijn doelpuntje mee. "Het moet een reflex van vroeger zijn. Ik ben nog een aanvallende speler geweest", zegt de 20-jarige speler.

  "Ik heb het er al met Philippe Clément (assistent-coach Club Brugge, red.) over gehad. Ik moet dit seizoen voor vijf doelpunten proberen te gaan."

  "Met Simons in de ploeg, ongelooflijk"

  Timmy Simons is altijd een voorbeeld geweest voor Björn Engels. "Omdat hij op mijn positie speelde", legt de jonge verdediger uit. "Nu speel ik met hem samen, ongelooflijk. Het is een droom die werkelijkheid wordt."