• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Voel me een beetje beledigd door de WK-selectie"

  Bondscoach Carlo Bomans heeft maandag zijn WK-selectie bekendgemaakt. Patrick Lefevere, manager van Omega Pharma-Quick Step, is misnoegd. Hij mist enkele OPQS-renners in de Belgische ploeg.

  "De bondscoach heeft tot vandaag gewacht om zijn selectie bekend te maken, zodat hij kon zien wie al of niet in vorm is. Ik heb geen afbreuk te doen aan de kwaliteiten van jongens als Johan Vansummeren of Ben Hermans, maar ik vind dat mijn renners die niet geselecteerd zijn minstens evenwaardig zijn", vertelt Patrick Lefevere aan Sporza.

  "Op grond van de prestaties van Pieter Serry (foto) in de Vuelta, Gianni Meersman de laatste maand of Julien Vermote in de Ronde van Engeland denk ik dat er toch zeker twee van die drie moesten bij geweest zijn."

  "Van uitslagen in Utah of Colorado ben ik niet overdonderd. Als je daar naar de vijfde in de uitslag kijkt, ken je niemand meer. De Vuelta is toch van een heel hoog niveau dit jaar en de Ronde van Engeland ook. Ik moet mijn team verdedigen en ik voel mij zelfs een beetje beledigd."

  Met Tom Boonen levert Omega Pharma-Quick Step wel een van de speerpunten van de Belgische selectie. "Ik weet dat er twijfels zijn over Tom. Het is aan hem om te bewijzen dat hij beter is dan de mensen denken. Een WK is altijd speciaal en in grote koersen stijgen grote kampioenen altijd boven zichzelf uit", weet Lefevere.